Image Alt

”Toată lumina pe care nu o putem vedea” – O sărbătoare a povestirii (video)

”Toată lumina pe care nu o putem vedea” – O sărbătoare a povestirii (video)

Marie- Laure LeBlanc este o fetiță oarbă, care trăiește cu tatăl ei în Paris. Acesta își împarte viața între Muzeul de Istorie Naturală și casă, unde încearcă să își învețe fiica să se descurce în lumea întunecată a umbrelor, contruindu-i o machetă din lemn orașului.

La aproape 500 de km de Paris, trăiește Werner, pasionat de tehnică, orfan, care visează să ajungă la o școală militară, dar realitatea de care se volește este departe de ceea ce își imaginase. Pe fundalul dramatic al celui de-al Doilea Război Mondial, calea lui Marie-Laure și cea a lui Werner se intersectează, pe când fiecare se străduiește să supraviețuiască anihilării fizice și emoționale.

Anthony Doerr a scris un roman ca o sărbătoare a povestirii. Zece ani a scris acest roman; zece ani s-a documentat și așa a apărut ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”. Adună în acest roman poveștile pe care peste ani nu va mai avea cine să ni le spună despre cel de-al Doilea Război Mondial.

”Un roman pe care să-l trăiești, din care să înveți și pe care vei regreta că trebuie să-l închizi.” (Booklist)

 

Sursă foto: Pexels.com

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente