Știți cum arăta costumul popular românesc purtat în Oneștiul anilor 1928-1930?
Trecutul este rememorat mai ales de nostalgici, și cu precădere când este vorba despre vremurile bune. Nu suntem neapărat nostalgici, dar cu siguranță prețuim trecutul locurilor natale, oricare și oriunde ar fi ele.
Răsfoind arhiva documentelor speciale din biblioteca noastră, am dat peste câteva imagini alb- negru care reconstituie o poveste frumoasă a portului popular românesc din zona noastră.
Așa cum știți deja din alte articole, la Onești, în 1928 lua ființă Societatea „Cosânzeana”, care își propunea să se ocupe de activitatea de timp liber a tinerilor din comuna Onești prin organizarea de manifestări cultural-artistice: recitări, piese de teatru, cor, seri de dans și diverse serbări.
În cadrul Societății, locuitorii Oneștiului vechi își puteau etala talentele și bucura spiritul obosit după truda din gospodăriile proprii și nu numai.
Despre simplitatea și frumusețea acelor timpuri aflăm din documentele de atunci, de pildă din câteva fotografii pe care biblioteca noastră le păstrează cu mare prețuire.
Fotografiile pe care vi le prezentăm astăzi nu vorbesc doar despre Oneștiul vechi, ci și despre costumul popular, pe care oneștenii îl purtau cu mare drag.
Vă invităm să priviți două fotografii care ilustrează în alb-negru clipe prețioase din istoria noastră locală, dar și din felul cum se primeneau concetățenii noștri în anii 1928-1930, cu ocazia diverselor manifestări culturale din comuna Onești.
Până la o nouă întâlnire cu rubrica ,,Ştiaţi că”, rămâneţi sănătoşi şi curioşi să descoperiţi lumea şi tainele ei.