Image Alt

Cărți care ne inspiră: „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman

Cărți care ne inspiră: „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman

Cu toții ne străduim de-a lungul vieții să trăim inteligent pentru a avea o viață sănătoasă și frumoasă. Uneori ne iese, alteori nu. Cert e că există o cale pe care dacă pășim cu atenție și ne folosim și inteligența emoțională, avem toate șansele să răzbim altfel în viață. Despre asta ne vorbește cartea pe care v-o propunem astăzi, „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman.

Ce este inteligența emoțională?! Este un set de aptitudini pe care oricine le poate dobândi. Cum pot fi identificate, cât sunt de importante și cum pot fi cultivate, puteți afla din această carte care este una de referință pe acest subiect.

Cartea, prin abordarea subiectului, se adresează angajatorilor și angajaților de pe piața muncii, dar și cititorului neaflat în această poziție, dar care dorește să afle mai multe informații despre inteligența emoțională.

Autorul oferă o viziune cu totul nouă asupra „cauzelor adânc înrădăcinate ale multor probleme care afectează familiile și viața socială și aruncă mănușa deopotrivă științei și bunului simț”.

Astăzi, reușita în viața nu ține doar de compentența profesională, ci și de comportamentul nostru față de noi și față de ceilalți

Inteligența emoțională nu înseamnă numai a fi amabil, dimpotrivă în unele momente strategice presupune tocmai  a nu fi amabil, adică „ a confrunta pe cineva fără menajamente  cu un adevăr inconfortabil, însă important, pe care îl evită”. Inteligența emoțională nu înseamnă a da frâu liber sentimentelor „ce-i în gușă și-n căpușă, ci mai degrabă să-ți controlezi afectele, ne spune autorul.

Cert este că inteligența emoțională nu este determinată genetic, nici nu se dezvoltă numai în timpul micii copilării. Dacă, IQ-ul (coeficientul de inteligență) nu suferă schimbări apreciabile după anii adolescenței, inteligența emoțională este în mare măsură dobândită și se dezvoltă în continuare, o dată cu înaintarea în vârstă și cu ceea ce învățăm din experiențele trăite.

Cum putem să ne creștem însă inteligența emoțională înainte de a trăi o bună parte din viață, putem afla din această carte, un ghid practic despre „maturizare”, flexibilitate socială și competențe emoționale.

Flerul, intuiția, puterile și slăbiciunile noastre, încrederea în sine, autocontrolul, empatia, arta de a asculta, influența și critica sunt doar câteva dintre subiectele acestei cărți care îți vor crește inteligența emoțională.

Este o carte curajoasă care te va inspira, doar dă-i o șansă!

Cartea se găsește la Sala de Lectură Adulți și la Filiala „Cosânzeana”.

Lectură plăcută și cu folos!

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente