Image Alt

Știți cum arătau momentele festive sau mai puțin festive în care adolescenta Nadia Comăneci era prezentă?

Știți cum arătau momentele festive sau mai puțin festive în care adolescenta Nadia Comăneci era prezentă?

Tot mapamondul știe cine este Nadia Comăneci, iar noi, cei de acasă, și mai bine decât toată lumea. Nadia Comăneci este concitadina noastră și prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică.

 

Ea este nu doar prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică ci și singurul oneștean care a înscris într-un loc de top pe harta lumii orașul Onești.

Cu toții știm că medaliile de aur ale Nadiei au însemnat extrem de multă muncă și o ambiție de proporții uriașe. Tocmai de aceea, azi, am ales să vă aducem în atenție câteva fotografii, din colecțiile speciale ale bibliotecii noastre, care „vorbesc” despre ”Zeița de la Montreal”.

Peste câteva luni, mai exact în 12 noiembrie 2021, Nadia Comăneci va împlini 60 de ani. Nu vrem să o sărbătorim doar atunci, ci vrem să ne amintim și azi de ea.

Sperăm ca fotografiile pe care le-am ales, ilustrând-o pe Nadia în diverse ipostaze, să vă bucure sufletul și să vă insufle o fărâmă din perseverența ei spre împlinirea oricărui vis ați avea.

Până la o nouă întâlnire cu rubrica „Știați că…?”, rămâneți sănătoși și curioși să descoperiți lumea și tainele ei.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente