Image Alt

Centrul PrimoHub de la Biblioteca ”Radu Rosetti”, model de bunā practica în domeniul dezvoltării serviciilor destinate copilăriei timpurii

Centrul PrimoHub de la Biblioteca ”Radu Rosetti”, model de bunā practica în domeniul dezvoltării serviciilor destinate copilăriei timpurii

În municipiul Onești  se derulează Proiectul România crește cu tine –educația timpurie o investiție în viitor” implementat de Asociația Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, împreună cu Asociația Internațională Step by Step și Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Primăria Onești, DGAS Onești și Biblioteca Radu Rosetti.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor existente în comunitate și dezvoltarea serviciilor integrate identificate prin analiza de situație care se adresează copiilor cu vȃrste cuprinse între 0-6 ani, părinților și profesioniștilor din cele trei domenii implicate la nivelul Municipiului Onești.

 

În cadrul acestul proiect la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești a fost înființat un serviciu complementar de educație timpurie, care funcționează în cadrul Ludotecii, intitulat PrimoHub.

Aici, joi, 11 noiembrie, membri ai echipei din Onești, au avut o întâlnire online, cu echipele din Slovenia implicate în acest proiect, pentru un schimb de experiențe.

 

Echipa din Onești a prezentat activitățile derulate la nivelul municipiului din acest proiect, care au fost realizate sau sunt în curs de realizare, precum înființarea spațiului PrimoHub la biblioteca municipală, reabilitarea Școlii Gimnaziale ”Ghiță Mocanu”, modernizarea locurilor de joacă din curțile grădinițelor și organizarea unuia la grădinița ”Năzdrăvanii”, construirea unei creșe noi în municipiul Onești, Creșa nr. 2, reabilitarea Școli Gimnaziale Nr. 1 Onești.

 

În cadrul întâlnirii au fost împărtășite și experiențe privind colaborarea cu autoritățile locale, în cadrul acestui proiect. La Onești proiectul se bucurā de susținere din partea municipalității, cu scopul comun: o mai bună educație oferită copiilor.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente