Image Alt

Duelul cărților: Sakiz Sardunya și Anna, două fetițe care iubesc cărțile și poveștile.

Duelul cărților: Sakiz Sardunya și Anna, două fetițe care iubesc cărțile și poveștile.

Poveștile pentru copii au un farmec aparte și oricât de adulți ne-am da noi, nu au cum să nu ne cucerească. Sakiz Sardunya și Anna sunt două fetițe care iubesc cărțile. Pasiunile lor pentru lumea frumoasă a poveștilor le poartă în aventuri minunante.

Sakiz Sardunya este o fetiță din Istanbul, care locuiește într-un oraș mare, pe o stradă largă, la etajul al treilea al unui bloc albastru. Cel mai mult îi place să citească. Merge la bibliotecă, locul pe care îl iubește foarte mult și știe foarte bine cum sunt așezate cărțile în raft.

Îi place să se uite la filme, să deseneze, îi plac biscuiții cu ciocolată, să se uite la nori și să ghicească forme, îi plac pisicile, câinii, caprele, caii și veverițele dungate.

Un singur lucru nu îi place acestei fetițe minunate: numele său, care în traducere înseamnă ”mușcată curgătoare”.

Numele ei îi dă un pic de furcă pentrui că mai toți copiii la școală râd de ea.
Iubește orele de științe și pe doamna profesoară Leyla.
Nu are frați sau surori, iar prietenii ei cei mai buni sunt cărțile, singurele care nu râd de numele ei. Cărțile nu sunt prea fericite nici ele: printre atâtea jocuri video și desene animate de la televizor, copiii au uitat să mai asculte și să mai inventeze povești.

Într-o zi descoperă la bibliotecă un glob pământesc și despre aventurile ei mai departe nu vă spunem, vă îndemnăm să citiți cartea cuibăriți în pat.

Anna este o altă fetiță minunată care iubește cărțile. Ea merge des la biblitoecă, de unde împrumută cărți. Se înțelege foarte bine cu doamna Monsen, bibliotecara.
Îi pare rău când alții nu citesc și când aude că urmează să fie distruse o parte dintre ele, pentru că nu le citește nimeni, vrea să facă orice să le salveze. Astfel, ea devine fetița care voia să salveze cărțile.

Și are o idee minunată, pe care evident, nu v-o spunem ca să citiți cea mai dulce și frumoasă carte pentru copii scrisă vreodată.

”Fetița căreia nu-i plăcea numele său” de Elif Shafak și ”Fetița care voia să salveze cărțile” de Klaus Hagerup, cu ilustrații de Lisa Aisato, vă așteaptă să le descoperiți și să vă lăsați purtați în aventuri alături de ele. Aventuri care salvează cărțile și lumea minunată a poveștilor.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente