Image Alt

Expoziție ”Crucea, poarta tainelor”

Expoziție ”Crucea, poarta tainelor”

În holul principal al Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Onești veți descoperi o expoziție deosebită de cruci, cu o încărcătură aparte. Ele ne reamintesc de identitatea populară a acestui popor. Autorul acestei expoziții este Dorel Bălăiță, de formație inginer, iubitor și descoperitor al trecutului local și nu numai, jurnalist, numismat, autor al unor serioase cercetări istorice, artist al lemnului.

 

În această expoziție  îmbină sculptura cu pictura, într-un demers emoționant de reunire a credinței și izvoarelor proprii poporului român.

Veți descoperi, în cadrul expoziției, cruci românești, cu forme vechi, realizate din diverse esențe de lemn, pe care sunt pictate diferite motive tradiționale, precum ii, simboluri de pe porțile maramureșene, roata vieții, simboluri creștine.

”Vă mulțumesc că sunteți alături de mine. În această expoziție vreau să vă arat ceva din identitatea acestui popor. Veți descoperi reproduse forme ale crucilor vechi românești, pe care le puteți regăsi în cimitirele vechi. Pe ele o să regăsiți diverse motive tradiționale și simboluri creștine”, a spus Dorel Bălăiță, autorul expoziției, în cadrul vernisajului.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente