Image Alt

„Creierul nostru muzical: știința unei eterne obsesii” de Daniel J. Levitin

„Creierul nostru muzical: știința unei eterne obsesii” de Daniel J. Levitin

Aproape orice gând, faptă sau întâmplare ne modelează într-o oarecare măsură comportamentul și caracterul, iar tot ceea ce alegem a întreprinde, contribuie la ceea ce suntem și devenim de-a lungul anilor.

Fie că este o carte citită, o întâmplare trăită, fie un film vizionat, oricare dintre ele își lasă o amprentă peste ființa noastră.

Dar știți că și muzica pe care o ascultăm are o influență serioasă asupra creierului nostru?

Mai multe despre acest subiect am descoperit în cartea pe care v-o recomandăm astăzi, „Creierul nostru muzical: știința unei eterne obsesii” de Daniel J. Levitin.

Apărută la editura Humanitas, în colecția „Pași peste granițe”, cartea este una care deschide noi orizonturi în legătura fină dintre două discipline: psihologie și muzică.

Daniel Levitin, muzician rock și producător de discuri, studiază neurologia și devine cu această ocazie unul dintre specialiștii care explică foarte clar ce se întâmplă cu noi atunci când cântăm sau ascultăm muzică.

Ce face creierul nostru când muzica ne invadează trupul și ce impact are aceasta asupra noastră, aflați din cartea curajoasă de azi.

Muzica pe care o asculți te ajută să-ți înțelegi mai bine temerile, dorințele, amintirile și chiar comunicarea cu ceilalți.

Este o carte despre felul în care creierul și muzica au evoluat împreună. Așadar, este și despre un pic din tine, dragă cititorule.

Te invităm să descoperi ce poți afla de la muzică despre creier, de la creier despre muzică și de la muzică și creier despre tine însuți.

E o carte curajoasă, doar dă-i o șansă să te convingă.

Dacă te interesează cartea, o poți găsi la Sala de Lectură pentru adulți.

Lectură plăcută și cu folos!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente