Image Alt

Concert Ada Milea în Parcul Municipal, sâmbătă, 14 august, la Recitalurile Verii

Concert Ada Milea în Parcul Municipal, sâmbătă, 14 august, la Recitalurile Verii

Primaria Onești continuā seria recitalurilor desfășurate în Parcul Municipal, la final de săptămână.

Sambata, 14 august, de la ora 19.00, Ada Milea vine la Onești  cu un concert solo, ce reunește cântece adaptate dintr-un portofoliu de spectacole montate în teatrele din toată țara. Cu mult umor, dar și un pic de tristețe, Ada Milea reușește să esențializeze, prin muzică, mesajele unor autori ca Alecsandri, Creangă sau Naum.

Probabil este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români, care are la activ 13 albume. Artista interpretează în stilul său absolut inconfundabil melodii atât pe versurile unor mari poeți, precum Gellu Naum sau Ion Mureșan, cât și pe versuri proprii. Ada Milea este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți creatori de muzică de teatru din România, realizând universul sonor al numeroase spectacole găzduite de teatre din Cluj, București sau Piatra-Neamț.

În ceea ce privește colaborările, a colaborat în anul 2002 cu Cirque du Soleil (Canada) și cu mari regizori (Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru, Felix Alexa) pentru muzica unor spectacole de teatru. Ada Milea a putut fi văzută de mai multe ori și pe scena Teatrului Ioan Slavici din Arad, cu ocazia festivalurilor organizate aici.

Din cauza faptului că nu sunt tocmai o actriţă bună şi nu prea am legătură cu muzica, m-am refugiat între cele două şi a ieşit ce se vede. Mă joc. În acest joc, muzica nu e un scop, ci o consecinţă. Invit colegi actori şi muzicieni şi încercăm să conectăm cuvinte ale unor gînduri cu melodiile lor posibile. E un joc în care râdem enorm”, a declarat Ada Milea.

Incontestabil, Ada Milea este un fenomen, un talent complex cu un fantastic simţ al spectacolului, o artistă care reinventează viaţa după simţirea, sensibilitatea şi intuiţiile ei.

Intrarea este libera în limita locurilor disponibile!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente