Image Alt

Două eleve din Onești câștigătoare la Olimpiada de Benzi Desenate

Două eleve din Onești câștigătoare la Olimpiada de Benzi Desenate

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, cu scopul promovării spiritului olimpic și de conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Ideea și titlul proiectului reprezintă un demers original și aparțin autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.  Ediția din acest an, nu întâmplător, a fost dedicată Jocurilor Olimpice de la Tokio. Tema care le-a stârnit curiozitatea și creativitatea copiilor a fost: ”Poveștile campionilor olimpici ai României – Eroii sportului românesc.”

În cadrul ediției din acest an s-a alăturat și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”. Bibliotecarii coordonatori Otilia Dima și Alyna Tenie s-au întâlnit cu copiii, au vorbit despre sportivi, ce înseamnă sportul de performanță și îndrumați de prof. Beatrice Pâsoi, de la Clubul Copiilor Onesti-cercul Pictura/Desen au lucrat la banda desenată.

În cadrul lucrărilor lor, copiii au atins repere esențiale: să spună povestea unuia sau mai multor campioni olimpici ai României, să scoată în evidență spiritul olimpic și valorile olimpismului: spiritul de echipă, fair play-ul, excelența, echilibrul dintre corp și minte.

Două eleve din Onești se află printre câștigători, este vorba de Botezatu Mădălina-Ioana, de la Școala Gimnazială ”Ghiță Mocanu” și Neculăescu Elena Anastasia, de la Școala Gimnazială ,,Emil Racoviță” Onești. Ele sunt eleve în clasa a III-a și au obținut câte o mențiune.

Botezatu Mădălina-Ioana a spus povestea lui Carol-Eduard Novak.

 

 

Neculăescu Elena Anastasia a ilustrat în banda ei desenată povestea Nadiei Comăneci.

Lucrările câștigătorilor sunt deja expuse la Casa Filipescu – Cesianu/ Muzeul Vârstelor, București,  Calea Victoriei nr. 151.

Olimpiada de Benzi Desenate este un proiect ce se desfășoară sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și sub sigla UNESCO, prin implicarea Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Asociației Bibliotecarilor din România (ABR).

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente