Image Alt

„Emoțiile distructive” de Daniel Goleman

„Emoțiile distructive” de Daniel Goleman

Astăzi vă propunem o carte curajoasă despre emoții, un dialog științific cu Dalai Lama și consemnat de Daniel Goleman.

Apărută la Editura Curtea Veche, în colecția Biblioterapia, cartea „Emoțiile distructive” vorbește despre trăirile scăpate de sub control care dăunează vieții.

Cartea își propune, prin abordări diferite, să înlesnească înțelegerea și reducerea emoțiilor distructive care ne afectează pe fiecare dintre noi la un moment dat. Lectura cărții, care aduce în fața cititorului un dialog interesant între știință și budism, își atinge scopul, acela de a oferi soluții pentru diminuarea emoțiilor distructive asupra vieților noastre.

Deși știința și religia nu dețin toate răspunsurile la toate întrebările, întrepătrunderea lor a generat soluții salvatoare și de o importanță covârșitoare pentru omenire. Cartea ne ajută nu doar să descoperim care sunt rădăcinile emoțiilor distructive, ci ne oferă și mijloacele pentru a le ține în frâu.

Dialogurile dintre Dalai Lama și un grup serios de oameni de știință reprezintă o lecție de spiritualitate numai bună pentru dezvoltarea personală a fiecăruia dintre noi.

Dacă te-ai întrebat măcar o dată-n viață:

– cum poți să scapi de emoțiile distructive;

– cum se face că emoțiile distructive sunt uneori atât de puternice încât uneori îi determină pe anumiți oameni să comită acte pe care apoi le regretă;

– ce pârghii pot fi acționate pentru a scădea amenințarea  pe care o constituie emoțiile distructive la adresa fericirii noastre;

– cum putem depăși emoțiile distructive, atunci această carte merită tot timpul tău.

Vei descoperi nu doar cum să te imunizezi împotriva haosului interior al sentimentelor care cuprind ființa umană, ci și cum să găsești echilibrul interior în fața emoțiilor distructive.

Este o carte inspiratoare, un adevărat „festin intelectual”, doar dă-i o șansă să te convingă.

Dacă dorești să citești cartea, o găsești la Secția de Împrumut carte pentru adulți, Sala de Lectură adulți și la Filiala „Cosânzeana”.

Lectură plăcută și cu folos!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente