Image Alt

„Șase pălării gânditoare” de Edward de Bono

„Șase pălării gânditoare” de Edward de Bono

Astăzi îți propunem o carte scrisă de Edward de Bono „autoritatea numărul unu în domeniul gândirii creative și al predării gândirii ca abilitate dobândită”. Cartea sa, „Șase pălării gânditoare”, propune o metodă inedită de gândire creativă. Așa că, dacă dorești o schimbare în gândirea ta, „purtarea” celor șase pălării poate fi un prim pas în această acțiune.


Gândirea este resursa supremă a omenirii și o aptitudine care trebuie modelată în funcție de împrejurări și oameni. Cele șase pălării cu gânduri te vor învăța cum să separi emoția de logică, creativitatea de informație, dar și cum să elimini complexitatea din gândire, căci ea este cea care aduce confuzia și împiedică procesul unei gândiri simple și clare.

Fiecare pălărie are o culoare. Pare un joc amuzant ce ne propune autorul, dar nu, nu este. Prin asocieri mentale simple, pălării colorate, autorul evită termenii psihologici greoi și oferă „o privire clară și un răspuns ferm la fiecare dintre problemele cotidiene”.

Îți propunem să încerci, pe rând, toate pălăriile. Fiecare pălărie îți va oferi o direcție.
Pălăria albă te invită să pui accent pe informație, cea roșie să utilizezi sentimentele, intuiția și emoțiile, cea neagră să gândești prudent, cea galbenă să vezi beneficiile, iar pe restul te lăsăm să le descoperi singur.
Pălăriile descriu comportamente prin culori, iar culorile ajută individul să vizualizeze ceea ce trebuie să pună în practică.

Cartea este un ghid despre eleganța purtării „pălăriilor” în viața de zi cu zi. Fiecare pălărie reprezintă un anumit tip de gândire pe care autorul te invață cum și când trebuie s-o folosești.
Cartea este una curajoasă și inspiratoare, așa că merită să descoperi ce se ascunde în fiecare pălărie. Cartea se găsește la Sala de Lectură Adulți.

Lectură plăcută și cu folos!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente