Image Alt

Cluj Tango Orchestra în recital la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești

Cluj Tango Orchestra în recital la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești

Prima orchestră de Tango Argentinian din România va susține joi, 20 mai, de la ora 19:00, un recital de Tango Argentinian, în cadrul Stagiunii Muzicale 2021.

Evenimentul va avea loc în sala de concerte a bibliotecii, unde cei prezenți se vor bucura și de muzică, și de dans. Alături de Cluj Tango Orchestra vor fi și dansatori profesioniști de Tango.

Astăzi celebru pretutindeni în lume, Tango-ul s-a născut în orașele din bazinul Rio de la Plata, în special în Buenos Aires și Montevideo. Forța sa expresivă a putut fi receptată cu ușurință în întreaga lume. O largă varietate de obiceiuri, credințe și ritualuri s-au contopit în acest element de patrimoniu imaterial cu o identitate culturală atât de puternică și impresionantă.

Din anul 2009 Tangoul este înscris în patrimoniul mondial imaterial al UNESCO.

Membrii orchestrei au o experiență concertistică bogată și diversă pe scenele filarmonicilor din țară, și nu numai.

Indrei Sorin Robert este membru fondator și președinte al Asociației, absolvent al Facultății de Muzică din București. Are o experineță de 25 de ani ca muzician, pianist și, în ultima perioadă, bandoneonist al orchestrei Cluj Tango Orchestra.

Viktoria Cormos este absolventă a Facultății de Muzică ”Ghe. Dima” din Cluj-Napoca, cu masterat în interpretare muzicală. Este Doctor în Muzică, profesoară de vioară la Colegiul Național ”Sigismund Toduta” și violonist al orchestrei Cluj Tango Orchestra.

Indrei Rosana Irina este membru fondator, absolventă a Academiei de Muzică ”Ghe. Dima” din Cluj-Napoca, cu master în Interpretare Muzicală, specializarea pian. Este profesoară de pian la Colegiul Național ”Sigismund Toduta” și colaborator al Academiei de Muzică ”Ghe. Dima”. Este pianist al orchestrei Cluj Tango Orchestra.

Elena Ghemeș este absolventă a Academiei de Muzică ”Ghe. Dima” din Cluj-Napoca, secția violoncel, cu master în Interpretare Muzicală. Este muzician în Orchestra Operei Naționale din Cluj-Napoca și membră a Cluj Tango Orchestra.

„Va fi un concert special. Se va cânta atât tango vechi, cât și tango nou. Șase dansatori profesioniști din Iași vor dansa pe acordurile de tango argentinian”, a declarat Ionuț Tenie, directorul bibliotecii.

Vă așteptăm la un recital deosebit!

Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și de protecție în vigoare.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente