Știai că lângă blocul glisant nr. 1 de pe strada Aleea Parcului a funcționat cândva Casa de Cultură din Onești?

Știai că lângă blocul glisant nr. 1 de pe strada Aleea Parcului a funcționat cândva Casa de Cultură din Onești?

Orașul Onești, ca multe altele din țară, a crescut odată cu anii și oamenii lui, iar fotografiile alb-negru vorbesc cel mai bine despre timpurile de început ale orașului nostru.

În colecțiile speciale ale bibliotecii noastre există câteva fotografii prețioase care vorbesc despre asta, dar și despre locul unde se afla clădirea dedicată culturii în anul 1963.

Iată așadar pentru cei care nu au trăi în acele timpuri, o curiozitate, legată de locația Casei de Cultură din Onești.

Imaginați-vă locul unde se află astăzi Monumentul Eroilor „Regina Maria”. Chiar în spatele acestuia, aproape de blocul glisant nr. 1 de pe strada Aleea Parcului, se afla în anul 1963 clădirea Casei de Cultură. Aici, a funcționat pentru o vreme Casa Națională din Onești iar la parterul ei, în partea dreaptă, între anii 1955-1960, Biblioteca orășenească.

Poate ne e greu să ne închipuim acest lucru, însă fotografiile stau mărturie pentru acest exercițiu de imaginație și pentru istoria noastră locală.

Așadar, vă invităm să priviți fotografiile care surprind povestea de început a Casei de Cultură din Onești, locul unde actele de cultură se desfășurau în acea vreme.

Până la o nouă întâlnire cu rubrica „Știați că…?”, rămâneți sănătoși și curioși să descoperiți lumea și tainele ei.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.