Image Alt

„Stop surmenajului” de Marie Haddou

„Stop surmenajului” de Marie Haddou

Conform DEX-ului surmenajul este o stare de oboseală extremă a omului, caracterizată prin somnolență, dureri de cap, nervozitate, scădere a puterii de concentrare, în urma unui efort fizic sau psihic excesiv și prelungit.

Mulți dintre noi am trăit măcar o dată în viață această stare. Poate i-am găsit remediul imediat sau poate încă nu l-am deslușit prea bine. De aceea vă propunem astăzi cartea „Stop surmenajului” de Marie Haddou.

Locul de muncă, relațiile toxice, frustrările zilnice, un mediu nesigur de trai se pot constitui în factori generatori de surmenaj. Nimic nou, până aici, nu-i așa? Însă această carte trage semnalul de alarmă. Surmenajul nu doar șicanează viața ci o poate și distruge, de aceea autoarea propune o atenție sporită la apariția acestuia în viața individului.

Hipercontrolul, perfecționsimul, stresul, nu deschid calea spre mulțumire și fericire, de aceea autoarea propune în pași simpli o altfel de abordare a vieții de zi cu zi care să aducă mulțumire și echilibru.

„Să vă respectați mai strict ritmurile proprii, să vă ascultați mai des, să vă cheltuiți forțele în deplină cunoștință de cauză, să vă asigurați o rezervă de energie, o supapă de siguranță, să luați, uneori, lucrurile așa cum sunt, în loc să doriți să controlați totul, să fiți mai liberi, să ieșiți din constrângerile proprii, să renunțați la condiționările personale, să luați lucrurile mai ușurel, să aveți o concepție mai suplă și mai optimistă despre viață”, sunt doar câteva dintre sfaturile autoarei Marie Haddou.

Cartea de azi vine în sprijinul celor care se confruntă la un moment dat cu surmenajul și oferă idei practice de aplicat în rutina zilnică pentru un trai sănătos.

Este o carte curajoasă care te va inspira, doar dă-i șansă să te convingă!

Dacă dorești să citești cartea, o găsești la Secția de Împrumut Adulți sau la Sala de Lectură Adulți.

Lectură plăcută și cu folos!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente