Image Alt

Știți ce parc din Onești se numea Parcul Trandafirilor?

Știți ce parc din Onești se numea Parcul Trandafirilor?

Continuăm să vă prezentăm secvențe fotografice din Oneștiul anilor trecuți. Vă invităm, așadar, să retrăim povești unice spuse de fotografii și să (re)descoperim împreună istoria orașului nostru.

Astăzi, ne oprim în Parcul Trandafirilor, căci așa se numea odinioară actualul Parc Călinescu din Onești. În acest parc, situat în incinta blocurilor de pe bulevardul Oituz nr. 16-20, se află, astăzi, un ansamblu arhitectural intitulat „Trecut, Prezent și Viitor”. Probabil, știți deja că aici de  Zilele Culturii Călinesciene, Asociația „George Călinescu” desfășoară recitalul de poezie „Poetul în cetate.”

Cum arăta Parcul Trandafirilor dar și locul pe care urma a se construi ansamblul arhitectural, puteți vedea în cele două fotografii pe care vi le prezentăm astăzi.

Până la o nouă întâlnire cu rubrica „Știați că…?”, rămâneți sănătoși și curioși să descoperiți lumea și tainele ei.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente