Image Alt

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri

Începând din anul 1967, cu ocazia aniversării scriitorului Hans Christian Andersen, la 2 aprilie, este sărbătorită Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri cu scopul de a insufla plăcerea de a citi și a îndrepta atenția către cărțile pentru copii.

 

Această zi, ne-am gândit noi, este un prilej minunat pentru a-i captiva pe cei mici, invitându-i să se transforme în mici ilustratori de povești pentru copii.

Ei au făcut desene inspirați de povestea ”Să învelim steluțele”, iar noi le-am expus la bibliotecă. ”Am colorat” cu desenele lor Spațiul Multifuncțional.

Cărțile sunt magice și îi ajută să își dezvolte imaginația și creativitatea. Toate desenele viu colorate de pe sfoară sunt dovada că cei mici au nevoie de povești frumoase.

Le mulțumim tuturor copiilor și cadrelor didactice care s-au implicat în proiectul nostru. Și Lilou, fetița din povește, le mulțumește pentru desenele minunate, aproape magice.

Am sărbătorim Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineri, într-un mod creativ alături de copiii de la Școala Gimnazială nr. 1 Onești, înv. Titere Daniela și înv. Bolocan Mihaela, Școala Gimnazială” Ghiță Mocanu”, înv. Andronache Irina, Școala Gimnazială ”Emil Racoviță”, înv. Vîlcu Oana-Adina, Școala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, înv. Popa Simona și înv. Ciurea Cosmina, Școala Gimnazială ”George Călinescu”, înv. Bratu Teodora, înv. Lazăr Emilia, înv. Cimpoeșu Gabriela, înv. Mihaela Biciușcă, înv. Bijboc Dana, înv. Cioabă Carmen și Centrul Educațional Kolping Oituz. 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente