Image Alt

27 martie – Ziua Mondială a Teatrului

27 martie – Ziua Mondială a Teatrului

Azi aducem un omagiu oamenilor scenei și operelor lor nemuritoare, pentru că este Ziua Mondială a Teatrului, iniţiată în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena.

A fost sărbătorită prima dată în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor la Paris. Este un prilej să ne aducem aminte că gestul, atitudinea sau cuvântul pot deveni vectori ai educației dincolo de băncile școlii și că, dacă sunt izvodite cu har, ele pot ajunge direct în suflete și în conștiințe.

Noi suntem convinși de acest adevăr, de aceea vă propunem să ne amintim împreună una dintre cele mai iubite scenete ale Trupei de teatru „Alfa” a bibliotecii noastre, într-o înregistrare de arhivă.

„Hansel, Gretel și… Eliza” este o adaptare modernă a binecunoscutei povești a Fraților Grimm și, în același timp, o pledoarie sensibilă pentru lectură. Vom vedea că nimic nu te poate salva, chiar dacă esti personaj de basm… dacă nu știi să citești!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente