Image Alt

„Ce tip de carieră ți se potrivește: cum să-ți găsești cariera perfectă” de Donna Dunning

„Ce tip de carieră ți se potrivește: cum să-ți găsești cariera perfectă” de Donna Dunning

Viața profesională este o coordonată importantă pentru fiecare individ. Unii dintre noi poate am știut de la început ce ne dorim să profesăm, alții poate am descoperit pe parcurs și am recurs la conversia profesională. În oricare dintre aceste variante ne-am afla și orice meserie am practica, important este să ne ofere și sentimente de mulțumire personală.

Apărută la EdituraTrei, în colecția Psihologie practică, „Ce tip de carieră ți se potrivește: cum să-ți găsești cariera perfectă” de Donna Dunning este o carte care, pornind de la tipurile de personalitate, te ajută să identifici ce profesie ți s-ar potrivi cel mai bine.

După părerea autoarei, pentru o viață profesională împlinită, nu este suficient să-ți găsești un job din aria intereselor tale ci trebuie să se plieze și pe tipul tău de persoanalitate.

Printr-o serie de exerciții, strategii și sfaturi, cartea îți oferă piste importante în aflarea carierei potrivite, de aceea considerăm că este extrem de utilă mai ales acelora care se află în pragul alegerii unei profesii.

Dacă activii – acționează și se adaptează, exploratorii- inovează și inițiază, conducătorii – dirijează și decid, colaboratorii – comunică și cooperează, asimilatorii – specifică și stabilizează, vizionarii – interpretează și implementează, analiștii – examinează și evaluează, intensificatorii – îngrijesc și conectează, atunci află în ce categorie te încadrezi dar și ce meserie ți se potrivește ca o mănușă.

Cartea este extrem de interesantă. Te provoacă nu doar să te cunoși mai bine dar te și ajută să afli care job ți se potrivește cel mai bine.

„După ce te-ai analizat cu o lupă și ți-ai înțeles abordarea personală față de muncă, poți folosi cunoștințele dobândite pentru a lua decizii profesionale bine informate”, ne spune autoarea.

Așadar îți recomandăm această carte care îți va fi ghid în cunoașterea personală dar și inspiratoare în alegerea unei cariere potrivite felului tău de a fi.

Dacă dorești să citești cartea, o găsești la Sala de Lectură Adulți.

Lectură plăcută și cu folos!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente