Image Alt

”Aristocrați ai poeziei” – un proiect despre magia versurilor

”Aristocrați ai poeziei” – un proiect despre magia versurilor

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești și Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” au demarat un proiect deosebit, pentru suflet, despre magia versurilor: ”Aristocrați ai poeziei”, sub îndrumarea doamnei profesor doctor Emilia Boghiu și susținut de elevii colegiului oneștean.

Pentru iubitorii acestui mod sublim de a verbaliza sentimente și idei, sărbătoarea liricii este în fiecare clipă… în fiecare clipă în care sufletul nostru vibrează înnobilat.

Chiar dacă noi nu mai credem în zei și nu mai invocăm muzele, trebuie să recunoaștem că magia versurilor, vechi sau noi, se manifestă ori de câte ori citim sau ascultăm poezie.

Ne propunem, în demararea proiectului, să vă ademenim cu vraja stihurilor scrise de boierii Văcărești, la hotarul dintre două veacuri apuse.

Echipa

Prof. dr. Emilia Boghiu

Elevii: Daria Brânză, Răzvan Cioc, Ștefan Dodiu, Iris Mitroiu, Dragoș Paiu, Andrei Soare.

Episoadele din cadrul proiectului le puteți urmări atât pe canalul nostru de Youtube: ”Biblioteca Radu Rosetti”, cât și pe site.

Vă invităm să vă bucurați de vraja stijurilor scrise de boierii Văcărești în primul episod din ”Aristocrați ai poeziei”.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente