Image Alt

Povestea de la prânz: ”Cei șapte papă-lapte” (audio)

Povestea de la prânz: ”Cei șapte papă-lapte” (audio)

Poveștile noastre de la prânz au inspirat o mămică, Dumitrița Dodan, care ne-a lecturat una din poveștile pe care le citește alături de copiii ei.

”Cei șapte papă-lapte” scrisă de Mary Ann Hoberman, cu ilustrații de Marla Frazee,  este o carte care ne învață că nici copiii și nici părinții nu trebuie să fie perfecți.

Când e vorba de mâncare, fiecare dintre cei șapte copiii ai familiei Peters are felul său preferat. Peter vrea doar lapte, nici prea cald, nici prea rece – doar el știe cum. Lucy vrea numai limonadă de casă – doar se face foarte ușor, nu? Pentru Jack, doar piureul de mere e bun, iar să curețe câteva kilograme zilnic chiar nu e mare lucru pentru domnul Peters. Gemenele preferă ouăle – una le vrea fierte, cealaltă prăjite – iar dacă doamna Peters le încurcă, au ele grijă să-i dea de înțeles cum e corect. Lui Jack, grișul cu lapte i se pare nemaipomenit – poți să-l împarți și cu pisica. Iar pentru Mary Lou, pâinea făcută în casă – zi de zi – e tot ce poate fi mai bun.

Nu-i de mirare că doamna Peters, deși e ajutată din plin de domnul Peters, ajunge într-o zi la capătul răbdării. Din fericire, e chiar în ajunul zilei ei de naștere, așa că toți copiii îi pregătesc un cadou care se va dovedi o surpriză salvatoare pentru toată familia.

O să vă bucurați alături de cei mici ascultând această poveste savuroasă.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente