Image Alt

„Creierul și inteligența emoțională” de Richard J. Davidson și Sharon Begley

„Creierul și inteligența emoțională” de Richard J. Davidson și Sharon Begley

Știm cu toții câte gânduri ne trec prin minte, zilnic, nu?! Doar vreo 60000 de gânduri. Știm, la fel de bine, că uneori creierul nostru cu ale lui rețele și circuite neuronale creează diverse scenarii generatoare de emoții care nu sunt întotdeauna benefice pentru corpul nostru.

Așa că, astăzi, vă propunem o carte despre unul dintre motorașele organismului uman, creierul, dar și despre legătura dintre acesta cu mintea și corpul nostru.

Oamenii reacționează din punct de vedere emoțional, la aceeași întâmplare, în mod diferit. De ce, afli citind „Creierul și inteligența emoțională” de Richard J. Davidson și Sharon Begley, „o carte revoluționară” apărută în anul 2013 la Editura Litera.

Dacă ești pasionat de psihologie și neuroștiință afectivă, atunci această carte te va ajuta să descoperi cum funcționează creierul, să-ți înțelegi stările, emoțiile și reacțiile la semnalele sociale.

Știința a demonstrat că fiecare dintre noi are un anumit Stil Emoțional și că el este „vinovat” de răspunsul pe care îl avem la experiențele zilnice, dar și că activitatea mentală poate modifica funcționarea creierului în vederea obținerii stării de bine.

Pe lângă noțiunile de teorie bine explicate și ușor de înțeles, cartea oferă soluții concrete pentru cei a căror sănătate este afectată de propriul Stil Emoțional.

Viața emoțională este o piesă de puzzle cu un rol major în imaginea de ansamblu a fiecărei zile pe care o trăim, iar această carte vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc o „resetare” a creierului dar și să-și crească inteligența emoțională pentru a avea o viața echilibrată și armonioasă.

Este o carte „indispensabilă pentru înțelegerea emoțiilor noastre”, o carte curajoasă care te va inspira, trebuie doar să-i dai o șansă să te convingă.

Cartea se găsește la Secția Împrumut adulți, Sala de lectură adulți și Filiala „Cosânzeana”.

Lectură plăcută și cu folos!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente