Image Alt

Spectacol la bibliotecă cu ocazia Zilei Naționale a Greciei

Spectacol la bibliotecă cu ocazia Zilei Naționale a Greciei

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” vă invită să vă bucurați de un spectacol de muzică și dans dedicat Zilei Naționale a Greciei, realizat de Comunitatea Elenă din Onești. Evenimentul va avea loc pe 12 martie, de la ora 16:00, în Aula Bibliotecii.

Ziua Națională a Greciei este sărbătorită pe 25 martie și comemorează ziua în care Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman, în anul 1829. Războiul de Independența din Grecia a început în anul 1821 și a durat până în 1828. De atunci, Ziua Independenței în Grecia este o sărbătoare națională și este celebrată în fiecare an, în data de 25 martie.

România și Grecia au multe în comun și legăturile scrise sau nescrise sunt dovedite de respectul reciproc și acțiunile comune întreprinse în decursul a mii de ani. La Onești, după 1962 au ajuns foarte mulți greci, care au fost bine primiți și integrați în comunitate.

Comunitatea Elenă din Onești, precum și toate comunitățile care fac parte din Uniunea Elenă din România, sărbătoresc Ziua Națională a Greciei în fiecare an, prin diverse evenimente.

Anul acesta Comunitatea Elenă din Onești vă invită la o întâlnire cu lirica și dansurile tradiționale grecești, în avans, pe 12 martie, de la ora 16:00, în Aula Bibliotecii.

Evenimentul va fi prezentat de  prof. Adrian Dovleag. În lumea fascinantă a dansurilor grecești publicul va călători alături de Ansamblul ”Agoria” al Comunității Elene din Onești.

Vă așteptăm să ne bucurăm alături de Comunitatea Elenă din Onești de un spectacol cu parfum grecesc.

Evenimentul se desfășura cu respectarea tuturor măsurilor sanitare și de protecție în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente