Image Alt

Expoziție Mihai Nechita-Burculeț la Biblioteca „Radu Rosetti”

Expoziție Mihai Nechita-Burculeț la Biblioteca „Radu Rosetti”

Ziarul ”Deșteptarea” a publicat un articol despre expoziția de pictură semnată de Mihai Nechita-Burculeț. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 25 februarie, de la ora 16:30.

Acesta este articolul apărut în ziarul ”Deșteptarea”.

”La Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești va avea loc, joi, 25 februarie, de la ora 16.30, în Galeria de Artă, vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist plastic Mihai Nechita-Burculeț. Evenimentul va fi prezentat de criticul de artă Iulian Bucur.

„De-a lungul timpului – spune directorul bibliotecii oneștene, Ionuț Tenie -, artistul și-a definit un stil propriu și o individualitate plastică, iar lucrările sale transmit stări, dispoziții sufletești, superb exprimate pictural. Lucrările sale și-au găsit un binemeritat loc în colecții muzeale prestigioase sau în expoziții personale și de grup, fiind apreciate atât în țară, cât și în străinătate. Lucrările pictorului se regăsesc în colecții particulare  în Franța, Germania, Olanda, Canada, Israel, Anglia și România”.

Originar din Sarca (județul Iași), pictorul a arătat încă din copilărie un mare interes față de peisajul și natura înconjurătoare a satului său natal, ale cărui culori și forme s-au regăsit mai târziu în picturile sale.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1994, Mihai Nechita-Burculeț și-a desăvârșit pregătirea sub îndrumarea pictorului Victor-Mihăilescu Craiu, de la care a deprins o mare pasiune, dar și un mare respect pentru gestul pictural. Absolvent atât al Facultății de Arte plastice din Iași, cât și al Facultății de Muzeologie din București, pictorul își desfășoară din 1977 activitatea în orașul Târgu Ocna, slujind neîncetat arta, aducând prin ea bucurie, căldură și sensibilitate celor din jur.

„Îi invităm la acest eveniment pe toți iubitorii artelor plastice, asigurându-i că vor avea parte de o călătorie emoționantă în universul unui artist care a știut să păstreze mereu o privire pe cât de proaspătă, pe atât de profundă asupra lumii din afara și dinlăuntrul său” – a mai spus Ionuț Tenie.

Vernisajul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și de distanțare socială. Purtarea măștii este, deci, obligatorie pe tot parcursul evenimentului.”

Sursa: Deteptarea.ro

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente