Image Alt

”Apreciem inițiativa Bibliotecii în promovarea prozei scurte” – Valentin Rădulescu

”Apreciem inițiativa Bibliotecii în promovarea prozei scurte” – Valentin Rădulescu

Fiecare ediție a concursului de proză scurtă scoate la lumină tinere talente, pe care ne bucurăm să le descoperim. Lucrările lor, felul în care scriu și despre ce scriu arată interesul lor spre anumite probleme și aspecte ale societății în care trăiesc.

Scriitorul Valentin Rădulescu, membru al juriului, a vorbit despre tematica abordată la ultima ediție a concursului de proză scurtă ”Radu Rosetti”.

”La această ediție a Concursului de proză scurtă Radu Rosetti se remarcă prin numărul mare de participanți la categoria de vârstă 10-15 ani. Ca tematică, interesul creatorilor se concentrează asupra problemei sociale a abandonului familial, asupra încercării de educare prin povești. Se observă lipsa interesului pentru universul școlar. Cele mai multe personajele sunt solitare, au aventuri în tărâmuri mai mult sau mai puțin imaginate, sunt mai pregnante legăturile create cu ființe imaginare/ imaginate și mai puțin cu persoane din cercul de cunoscuți.

Lucrările sunt riguroase, ceea ce dovedește maturitatea și responsabilitatea concurenților.

De asemeni, se remarcă inovația în vocabular și construcția frazei, precum și folosirea unor structuri adecvate: dialogul, descrierea și portretizarea. Din punct de vedere lexical se explorează zone specifice, mai ales în descrierea straturilor exotice. Alternarea planurilor expoziționale se face prin reverie sau vis, ceea ce dă conținutului un caracter exotic sau fantastic.

În general, concurenții au dovedit o bună abordare a genului și, deseori, performanțe artistice.

Concluzionând, apreciem inițiativa Bibliotecii, ca instituție organizatoare, în promovarea prozei scurte”, sunt impresiile scriitorului Valentin Rădulescu despre concursul de proză scurtă.

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente