Image Alt

Expoziție de mandale la Biblioteca „Radu Rosetti”

Expoziție de mandale la Biblioteca „Radu Rosetti”

Biblioteca noastră găzduiește o expoziție inedită de mandale, semnată de oneșteanca Monica Drulea. Despre această expoziție a apărut un articol în ziarul ”Deșteptarea”

”Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești găzduiește, de vineri, 12 februarie, până la începutul lunii martie, pentru prima dată o expoziție personală de mandale. Exponatele sunt semnate de oneșteanca Monica Drulea.

Mandala este o diagramă circulară care păstrează cu rigurozitate o anumită simetrie, care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale.

Termenul mandala este moștenit din limba sanscrită și în prezent desemnează variate forme de mesaj, unele foarte departe de punctul de plecare religios.

Mandala este un cuvânt compus din doi termeni, „manda” și „la”. În sanscrită „manda” înseamnă cerc, dar și sferă, iar „la” are sensul de conținător. Dincolo de valoarea estetică, mandala are și o importanță ezoterică, reprezentând Universul.

Monica Drulea expune o colecție de 15 mandale. Autoarea a pornit de la o pasiune pentru culoare și pictat. Prin tehnica punctului, a realizat cele 15 mandale, desenate cu alb, auriu, verde și bej, pe fond negru.

Lucrările pot fi vizionate în holul principal al Bibliotecii Rosetti de luni până vineri, între orele 9,00-17,00.”

Sursa: Deșteptarea.ro

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente