Image Alt

Expoziție inedită de mandale la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești (video)

Expoziție inedită de mandale la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești (video)

Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești găzduiește expoziția personală de mandale semnată de oneșteanca Monica Drulea. Expoziția poate fi admirată începând de astăzi, 12 februarie.

Este pentru prima data când biblioteca din Onești găzduiește o astfel de expoziție. Dincolo de valoarea estetică, mandala are și o importanță ezoterică, reprezentând Universul.

Mandala, în sensul tehnic, este o diagramă circulară, ce păstrează cu rigurozitate o anumită simetrie, care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale.

Termenul mandala este moștenit din limba sanscrită și în prezent desemnează variate forme de mesaj, unele foarte departe de punctul de plecare religios. Mandala este un cuvânt compus din doi termeni, manda și la. În sanscrită manda înseamnă cerc, dar și sferă, iar la are sensul de conținător.

Monica Drulea expune o colecție de 15 mandale. Autoarea a pornit de la o pasiune pentru culoare și pictat. Prin tehnica punctului a realizat cele 15 mandale, desenate cu alb, auriu, verde, bej, pe fond negru.

Lucrările pot fi admirate în holul principal al Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” de vineri, 12 febnruarie și până la începutul lunii martie, de luni până vineri, între orele 09:00-17:00. Vă așteptăm cu drag!

Vă invităm să o descoperiți pe Monica Drulea și povestea pasiunii ei în video de mai jos:

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente