Image Alt

„Riscurile parentingului competitiv: Cum să-ți ajuți copilul să-și realizeze potențialul fără a-l suprasolicita” de Tanith Carey

„Riscurile parentingului competitiv: Cum să-ți ajuți copilul să-și realizeze potențialul fără a-l suprasolicita” de Tanith Carey

Astăzi vă propunem o carte despre parenting, „Riscurile parentingului competitiv: Cum să-ți ajuți copilul să-și realizeze potențialul fără a-l suprasolicita” de autoarea Tanith Carey. Cartea a apărut la Editura Polirom în anul 2015 și este un ghid util despre cum să adopți cea mai bună variantă în educarea copilul tău.

Dar ce este parenting-ul? Termenul se referă la creșterea și educarea copiiilor de către părinți.

A fi părinte este cea mai frumoasă dar și cea mai dificilă „meserie” din lume, iar orice părinte își dorește pentru copilul său tot binele din lume. „Eu, ca părinte, știu ce e cel mai bine pentru copilul meu” este o replică pe care cu siguranță ați utlizat-o și nu o singură dată. Dar ce înseamnă cu adevărat acest bine?

Protejarea este un instinct natural al părinților, însă într-o doză exagerată poate dăuna copilului, de aceea autoarea vine cu o serie de sfaturi utile care pot relaxa această purtare de grijă excesivă.

Pentru binele copilului, uneori părinții exigenți pot deveni competitivi și fără să realizeze, îl suprasolicită pe acesta, epuizându-l emoțional, uitând că inteligența emoțională și empatia sunt extrem de importante în comportamentul și reușitele unui copil.

Cartea nu își propune să desființeze nici parentingul lejer și nici pe cel competitiv ci să ofere soluții practice pentru părinții care au înțeles că un parenting inteligent înseamnă a-ți ajuta copilul să-și atingă potențialul, căci „fiecare copil are o scânteie – ceva bun, frumos și util lumii.”

Cum îți încurajezi copilul fără să-l sufoci, cum îl impulsionezi spre efort fără a-l stresa, cum să-i prioritizezi bunăstarea și să-l ajuți să trăiască în această lume competitivă sunt doar câteva dintre subiectele cărții pe care ți-o recomandăm.

Prin cazurile prezentate, în care, cu siguranță, vă veți regăsi împreună cu copilul dumneavoastră, lectura este una extrem de utilă.

Este o carte „curajoasă”, trebuie doar să-i dați o șansă să vă convingă.

Cartea se găsește  la Sala de lectură pentru adulți.

Lectură cu folos, să aveți!

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente