Image Alt

Elena Ferrante – ”Noaptea pe plajă” (carte pentru copii)

Elena Ferrante – ”Noaptea pe plajă” (carte pentru copii)

Cu siguranță ați auzit de Elena Ferrante. Cine este însă, rămâne în continuare un mister. Știm că este o scriitoare italiană, care nu vrea să își dezvăluie identitatea și își lasă cărțile să își trăiască propria viață, fără a se implica în promovarea lor. Și se pare, dacă este să ne luăm după popularitate, că a ales de fapt, cea mai bună strategie de promovare a literaturii, într-o lume în care majoritatea se expune fără rețineri pe rețelele de socializare.

Evident că acest mister a stârnit curiozitate și mulți au făcut cercetări pentru a descoperi cine este de fapt Elena Ferrante, cu toate că în fața unei cărți ar trebui să fim de acord cu scriitoarea Jhumpa Lahiri, o citim sau nu o citim, nu facem căutări despre cine este și ce preferințe are autorul.

”Noaptea pe plajă” este o carte pentru copii. O păpușă este uitată pe plajă de stăpâna ei, o fetiță de cinci ani, și povestește peripețiile prin care trece. Este interesantă această poveste prin felul în care este scrisă:  vocea narativă este păpușa.

Elena Ferrante este o bună povestitoare și vă invităm să o descoperiți și în această postură, de autor de carte pentru copii.

Puteți să vă abonați la canalul nostru de Youtube, pentru a urmări toate video-urile Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Onești.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente