Image Alt

Scriitorul Vasile Spiridon – gânduri despre Concursul național de proză scurtă ”Radu Rosetti”

Scriitorul Vasile Spiridon – gânduri despre Concursul național de proză scurtă ”Radu Rosetti”

La finalul anului trecut am publicat lista câștigătorilor Concursului național de proză scurtă ”Radu Rosetti” și frânturi din gândurile membrilor juriului, scriitori, critici literari și profesori, cu promisiunea că o să le postăm în întregime pe site-ul nostru.

Scriitorul Vasile Spiridon, președintele juriului,  ne-a împărtășit gândurile sale, care  s-au dus către Gheorghe Izbășeșcu, cunoscut ca fiind foarte exigent. Cu siguranță, anul acesta ar fi fost mulțumit de lucrările concurenților. Ne bucură acest gând și faptul că de la an la an primim tot mai multe lucrări bune, semn că tot mai mulți tineri se îndreaptă cu dragoste și talent spre scris.

”Îmi aduc aminte de nemulțumirile pe care le manifestau membrii juriului, la edițiile anterioare, față de ceea ce citeau în manuscrisele trimise pe adresa Concursului național de proză scurtă „Radu Rosetti”. La festivitățile de premiere, acestea le erau reproșate, pe un ton tranșant, de fiecare dată concurenților din partea președintelui juriului, regretatul profesor și poet Gheorghe Izbășescu. Și acum îmi sună în urechi câteva frânturi de reproș făcute: „pășunism”, „sămănătorism”, „exotism”, „multă suferință”. Dacă nu ne-ar fi părăsit și ar mai fi putut să ne fie președinte, Gheorghe Izbășescu ar fi fost anul acesta mult mai mulțumit de lucrările concurenților. Cred că un mare merit îl au profesorii coordonatori și le transmit felicitările noastre”, a fost gândul împărtășit de către Vasile Spiridon la finalul acestei ediții a Concursului național de proză scurtă ”Radu Rosetti”.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente