Image Alt

Poezie pentru suflet: ”Când amintirile…” de Mihai Eminescu

Poezie pentru suflet: ”Când amintirile…” de Mihai Eminescu

”La prima vedere, totul pare a-l situa pe Eminescu pe malul celălalt față de noi, fără nicio punte, fără nicio speranță de a reface pe de-a-ntregul legătura făpturii și destinului său cu ceea ce se numea cândva ”ființa națională”, scrie despre Eminescu, Dan C. Mihăilescu.

Pe 15 ianuarie 1850 la Botoșani se naște Mihail, fiul Ralucăi și al căminarului Gheorghe Eminovici din Ipotești. De la această dată se scrie povestea marelui poet național Mihai Eminescu.

În fiecare zi de luni din această lună vrem să ne întoarcem la poeziile lui Eminescu. Să le citim și recitim, căci el este reperul esențial al spiritualității naționale, prin tot ce a scris și trăit. Vă facem invitația de a ne întoarce la Eminescu și cum o putem face altfel, decât citindu-l.

 

Când amintirile …

Când amintirile-n trecut

Încearcă să mă cheme,

Pe drumul lung și cunoscut

Mai trec din vreme-n vreme”

(M. Eminescu)

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente