Image Alt

Recomandare de carte: ”Xanax” de Liviu Iancu

Recomandare de carte: ”Xanax” de Liviu Iancu

”Recomandarea de carte video” a fost unul dintre proiectele online pe care le-am început anul acesta. Un an care ne-a pus față în față cu multe provocări. Pentru că deviza bibliotecii oneștene a fost în 2020: ”noi transformăm provocările în oportunități”, ne-am gândit să ne desfășurăm activitățile și în online, pentru a fi mai aproape de voi, prieteni și utilizatori ai bibliotecii noastre.

”Xanax” de Liviu Iancu a fost prima carte prezentată cadrul în recenziilor noastre video. De aici am început. Ne-am gândit la această carte pentru că ne-am dorit, pe de o parte să promovăm scriitorii români contemporani și în același timp să vă încurajăm să veniți la biblioteca noastră, unde găsiți și multe cărți noi apărute pe piață, semnate atât de scriitori români, cât și străini. Asta pentru că în fiecare an biblioteca Rosetti face achiziții de carte și ne îmbogățim mereu, spre bucuria noastră, fondul de carte.

Am amenjat un loc în bibliotecă de unde am filmat primele recomandări de carte, apoi ne-am gândit la mai mult. Un spațiu special decorat unde să ne desfășurăm proiectele online. Un loc vesel, care să ne inspire și pe noi, și pe voi. Așa a luat naștere studioul Rosetti.

Ne-am gândit ca pentru ultima recomandare de carte din 2020 să postăm pe site-ul nostru primul video, ca o retrospectivă a acestui an. Ne-am întărit această ideea după vestea tristă de ieri seară. Din păcate, Liviu Iancu s-a stins din viață în urma unui infarct, la numai 45 de ani. Singurul gând de bucurie pe care îl avem acum este că biblioteca noastră deține cartea sa și că ne-am gândit bine să începem recomandările video cu ”Xanax”.

Cartea este scrisă cu mult umor și veți regăsi în ea experiențe profesionale și personale din viața lui.

În cadrul unui interviu acodat pentru Hotnews a fost întrebat cum ar vrea să se vorbească despre prima sa carte ”Xanax”. Răspunsul lui a fost atunci: ”…mi-aș dori să se vorbească multă vreme de acum încolo…”

Puteți să vă abonați la canalul nostru de Youtube, pentru a urmări toate video-urile Bibliotecii Municipale ”Radu Rosetti” Onești.

 

 

 

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente