Image Alt

„Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii: un călugăr, un filosof și un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esențiale”.

„Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii: un călugăr, un filosof și un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esențiale”.

„Lună de lună, an de an, este posibil să ne construim pentru a deveni ființe mai bune, mai altruiste și mai iluminate. Este periculos să așteptăm să fim în largul mării pentru a învăța să înotăm. Să începem, așadar, imediat!” ne spune Matthieu Ricard, unul dintre  autorii cărții „Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii: un călugăr, un filosof și un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esențiale”.

Apărută la Editura Trei în 2017 și scrisă de Christophe Andre, Alexandre Jollien și Mathieu Ricard, cartea este rodul unor conversații pe care autorii le au timp de zece zile, într-o casă simplă din Dordogne.

Cei trei autori împărtășesc prin conversații ceea ce cred ei că face bine ființei umane în „șantierele” existenței.

Care sunt aspirațiile noastre cele mai profunde, cum să învățăm să conviețuim cu emoțiile noastre, arta ascultării, cum să iertăm, cum să ne exersăm liberatatea, să ne detașăm de unii și să ne deschidem către alții, practica compasiunii sau bucuria altruismului sunt doar câteva dintre subiectele pe care autorii le abordează.

În cele 335 de pagini, religia, filosofia și psihologia se întrepătrund în povești extrem de interesante iar conversațiile celor trei sunt savuroase, deștepte, inspiratoare și te provoacă să-ți pui întrebări existențiale despre lucruri esențiale. În urma lecturii lor vei simți dorința de a te angaja tot mai profund pe drumul tău spiritual.

Este o carte „curajoasă” care aduce schimbări benefice și care inspiră, doar dă-i o șansă să te convingă!

Cartea poate fi găsită la Sala de Lectură Adulți.

Lectură plăcută și cu folos!

Vă invităm să dați like și paginii noastre de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente