Image Alt

Câștigătorii celei de a XXIII-a ediție a concursului național de Ex-libris

Câștigătorii celei de a XXIII-a ediție a concursului național de Ex-libris

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Concursul național de Ex-libris, ediția a XXIII-a, organizat de Primăria Municipiului Onești și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”,  a ajuns la final și au fost aleși câștigătorii. Tema acestei ediții a fost Alexandru Ioan Cuza – 200, pentru că anul acesta s-au împlinit 200 de ani de la nașterea domnitorului.

Concursul cu tradiție al bibliotecii oneștene, născut din dorința de a promova arta grafică,  reprezintă o oportunitate pentru copiii și tinerii pasionați de arta plastică de a-și exprima talentul artistic și imaginația creatoare.

Tema din acest an a fost Alexandru Ioan Cuza-200 . Pentru noi românii numele său este sinonim cu Unirea Principatelor, punctul zero al României Mari. Când spunem demnitate ne gândim la demnitatea pe care a știut să o confere țării sale. Când spunem patriotism ne gândim la toate prefacerile gândite și aplicate sub domnia lui, care au transformat România într-o țară ale cărei năzuințe de evoluție și civilizație s-au concretizat în doar câțiva ani.

Participanții au fost invitați să ilustreze în Ex-libris gândurile și trăirile pe care le trezește figura și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza.

Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu și liceu și a fost structurat pe două categorii de vârstă:  9-15 ani și 16-20 de ani. În cadrul ediției din acest an au trimis lucrări, elevi de la școli și licee din Onești și Iași.

În urma selecției juriului au fost alese lucrările câștigătoare. Președintele juriului a fost Cosmina Lucaciu, artist plastic. Premiile sunt acordate de Primăria Municipiului Onești și Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” și constau în diplome și bani. Premiul I este în valoare de 200 ron, premiul al II-lea este în valoare de 150 ron, iar premiul al III-lea în valoare de 100 ron.

CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI DE EX-LIBRIS CU TEMA „ALEXANDRU IOAN CUZA – 200” – 2020

Rezultate fila 1

Rezultate fila 2

Vă invităm să descoperiți Ex-libris-urile câștigătoare ale ediției din acest an:

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente