Image Alt

Știți cine a fost prima bibliotecară din Onești?

Știți cine a fost prima bibliotecară din Onești?

Așa cum știți, biblioteca noastră de azi își are rădăcinile în biblioteca Societății Culturale „Cosânzeana” care a fost înființată în anul 1928.

Istoria unei instituții se contopește negreșit cu oamenii ei, cei care au pus suflet în construcția, dar și în bunul ei mers. Astfel, aceștia nu pot fi dați uitării și merită amintiți pentru că au jucat un rol major în propășirea culturii.

Documentele ne spun că biblioteca Societății „Cosânzeana” a fost condusă la început, pentru puțin timp, de studentul Ștefan Covaci. În urma decesului acestuia, rolul de bibliotecar este preluat de Margareta Călinescu, angajată a Băncii „Oituz”, care mărturisea la vremea respectivă, următoarele: „deoarece eu eram funcționară la Banca Oituzul, conducerea Societății m-a desemnat să iau biblioteca, gândindu-se și la faptul că sunt prezentă în comună în tot timpul anului.”

Iată așadar, cum un om al numerelor care activa într-o instituție bancară, Margareta Călinescu, devine un om al cărților și prima bibliotecară din Onești.

Până la o nouă întâlnire cu rubrica „Știați că…?”, rămâneți sănătoși și curioși să descoperiți lumea și tainele ei.

Vă invităm să dați like și paginii noastre de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente