Image Alt

„Acasă nu aude nimeni: Cum să depășești depresia postnatală” de Cara Aike

„Acasă nu aude nimeni: Cum să depășești depresia postnatală” de Cara Aike

A fi mamă este unul dintre cele mai frumoase roluri pe care le joacă o femeie în această lume. De la aflarea veștii până la Ziua cea Mare când își va ține pruncul în brațe, o femeie trece prin diverse stări generate de transformările pe care corpul ei le simte odată cu noua viață ce se conturează. Toate pot fi bune și frumoase până la naștere, atât în viața mamei cât și a copilului ei, ca mai apoi, după ce momentul nașterii s-a consumat, mama să trăiască altfel de stări, unele mai puțin fericite. Despre aceste stări „vorbește” cartea pe care v-o propunem astăzi, „Acasă nu aude nimeni: Cum să depășești depresia postnatală” de Cara Aike.

Așa că, „dacă ești proaspătă mămică, dar nu simți acea bucurie pe care toată lumea spune că ar trebui s-o simți atunci când îți vezi sau îți simți bebelușul și din contră ești mai tot timpul iritată sau neliniștită”, atunci această carte te poate ajuta să treci mai ușor peste aceste momente dificile. Și chiar dacă acum nu treci prin astfel de momente, cartea poate fi un ghid util pentru acele zile în care ți s-ar putea întâmpla să experimentezi o depresie postnatală.

Cartea cuprinde zece cazuri a unor femei care au trăit această tulburare, printre care și autoarea cărții, Cara Aiken. Aceasta, prin studiile de caz pe care le prezintă, reușește să realizeze o descriere complexă a stărilor care compun depresia postanatală, de la tristețe, tulburări de atașament, anxietate, furie până la impulsul de a răni, ucide sau chiar a abandona copilul.

Toate aceste mărturii sunt adevărate povești de viață care te vor ajuta să înțelegi mai bine ce este depresia postnatală dar și cum s-o depășești în cazul în care își va face apariția în viața ta.

Dacă dorești să citești cartea, o găsești la Sala de Lectură Adulți.

Este o carte curajoasă care îți va oferi din curajul ei, trebuie doar să-i dai o șansă să te convingă!

Vă invităm să dați like și paginii noastre de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente