Image Alt

Serialul ”Bani negri (pentru zile albe)”, filmat la Onești, are premiera pe 22 noiembrie la HBO

Serialul ”Bani negri (pentru zile albe)”, filmat la Onești, are premiera pe 22 noiembrie la HBO

Scris și regizat de Daniel Sandu, miniseria „Bani negri (pentru zile albe)” are șase episoade cu difuzare săptămânală, începând cu 22 noiembrie, pe HBO GO și HBO.


Filmat în Piatra-Neamț și Onești – “două orașe cu un farmec aparte – primul pentru colinele urbane si apusurile spectaculoase, iar al doilea pentru geometria interesantă a străzilor și clădirilor”,  serialul are in prim plan povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt.

Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Cuplul tragicomic al serialului este întruchipat cu naturalețe și entuziasm de Alexandru Papadopol și Cristian Bota. În timp ce primul dintre ei creează rolul unui tată de familie care încearcă să facă ce e mai bine pentru fiica și soția lui, cel de-al doilea dă viață unui tânăr aflat la început de drum în viață, gata să se însoare cu fata visurilor lui și să pornească, la rândul său, o familie frumoasă. Cei care le pun piedici la fiecare pas sunt cele trei personaje doar în aparență negative.

Astfel, Medeea Marinescu creează cu rafinament un rol interesant, interpretând-o pe „doamna Evelina”, directoarea băncii care vrea să se implice în jaf doar ca să demonstreze că poate avea inițiativă, Gavril Pătru este interlopul patron de bar față de care tot orașul are o anumită teamă și care nu este de fapt decât tragicul tată al unui copil bolnav ce-și dorește bani pentru operația acestuia şi nu în ultimul rând Valeriu Andriuță care dă
viață căpitanului de poliție, singurul dintre cele trei personaje negative care este cu adevărat lipsit de orice scrupul.

Din distribuție mai fac parte: Adriana Irimescu, Iulia Alexandra Dinu, Maruca Băiașu si Adrian Titieni.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: ÎnchisFiliala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente