Image Alt

Promovarea lecturii pentru copii

Promovarea lecturii pentru copii

Cu ani în urmă se trăgea un semnal de alarmă privind scăderea interesului pentru lectură în rândul copiilor şi adolescenţilor.  Desigur, computerul începea să devină un rival de temut. Specialişti, bibliotecari, profesori  începeau să gândească  strategii care să-i aducă pe copii mai aproape de carte, fără a exclude Internetul.

În acest context Institutul Goethe din Bucureşti în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor din România a organizat la Biblioteca Universitară “Carol I”, câţiva ani, workshop-uri cu tema : “Promovarea lecturii pentru copii în Germania şi în România”.

Au fost selectate câteva biblioteci din România printre care şi Biblioteca Municipală”Radu Rosetti” Oneşti alături de biblioteci din Sibiu, Constanţa, Iaşi, Focşani, Ploieşti,  Piteşti, Reşiţa şi Bucureşti. Invitaţi să susţină această temă au fost personalităţi din  diferite landuri germane, dar şi din România, care au împărtăşit din problemele cu care se confruntă, dar şi modele de activităţi de promovare a lecturii.

Schimbul de experienţă, aplicaţiile practice în care ne-am implicat cei prezenţi, au contribuit, la întoarcere la conceperea şi dezvoltarea de proiecte în care am inclus şi şcoli, care au devenit ulterior parteneri de nădejde peste ani, apariţia unor activităţi  ce au atras foarte mulţi copii. Astfel, au apărut zeci de proiecte care s-au desfăşurat şi sperăm să se desfăşoare în continuare şi care să-i determine pe copii să iubească cuvântul tipărit.

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente