Image Alt

Atelierele de vacanță

Atelierele de vacanță

În perioada vacanţelor de vară, biblioteca aduce în atenţia copiilor diferite ateliere, unde aceştia îşi pot petrece în mod plăcut timpul liber, exersând sau învăţând abilităţi noi. Nelipsite din vacanţele de vară au fost atelierele care i-au provocat pe copii prin activităţi precum: şah, quilling şi origami, limbă germană, limbă franceză, improvizaţii teatrale, videoproiecţie şi lectură, IT,  abilităţi practice, pictură. La aceste ateliere, bibliotecarii au primit un sprijin însemnat de la voluntari, cei ce au găsit bucurie în acest gen de activitate şi care privesc spre instituţia noastră ca spre un loc drag, un loc de care-i leagă amintiri şi poveşti speciale.

 

  • Atelierul de desen

Se adresesază copiilor cu vârsta de 3-14 ani

Locaţia: Spaţiul Multifuncţional al Bibliotecii

 

  • Atelierul Calculatorul de vacanţă

Aşteaptă copii cu vârsta cuprinsă între 8 – 14 ani unde vor petrece o oră învăţând tainele calculatorului, având posibilitatea să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea, vocabularul şi să-şi  exprime liber propriile trăiri şi emoţii. Vor învăţa diverse programe de calculator:Paint, Microsoft Word, (8-10 ani), Power Point, Windows Live Movie Maker (11-14 ani), vor organiza documentele în funcţie de necesităţi prin crearea de Foldere şi Fişiere, totul desfăşurându-se  într-o atmosferă relaxantă, sub atenta îndrumare a pesonalului specializat.

 

  • Atelierul Geografia distractivă – Curiozităţi din jurul lumii!

Atelierul propus doreşte să stabilească noi metode de învăţare prin împărtăşirea unor curiozităţi inedite despre diferite ţări ale lumii (Turcia, Maroc, Japonia, China şi nu numai), privind atât specificul naţional, tradiţii, obiceiuri, dar şi noutăţi privind relieful, clima şi altele. Îi invităm pe cei curioşi, dar şi pe cei pasionaţi de geografie să ni se alăture într-o frumoasă călătorie în jurul lumii!

Atelierul se va desfăşura în fiecare luni, începând cu data de 1 iulie 2019, în intervalul orar 10-11 în aula Bibliotecii Municipale Radu Rosetti.

Atelierul este adresat elevilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani.

 

  • Atelierul de origami

Se adresesază copiilor cu vârsta de 5-14 ani

Locaţia: Spaţiul Multifuncţional al Bibliotecii

 

  • Atelierul de lego

Cei mici vor fi coordonaţi pe drumul minunăţiilor LEGO şi se vor familiariza cu spiritul de echipă, îşi vor stimula creativitatea şi imaginaţia, vor dezvolta pasiuni şi totodată încrederea în sine. În fiecare zi vom creea lucruri noi pe diferite teme şi personaje preferate din film, poveşti, etc.

 

  • Atelierul de dansuri populare

Se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7-14 ani şi este coordonat de maestrul coregraf, preşedintele Fundaţiei „Doina Trotuşului” şi voluntar al bibliotecii, dl. Francisc Enăşel. În cadrul atelierului de dans popular,  copiii îşi dezvoltă simţul ritmic, capacitatea de lucru în echipă şi puterea de sincronizare. În acelaşi timp, conştientizează valoarea tradiţiilor româneşti şi devin mai ataşaţi de frumuseţea culturală a ţării.

 

  • Atelierul Careuri de vacanţă

Sloganul atelierului  „Ne punem mintea în priză şi ne relaxăm inteligent!”

Se adresează copiilor cu vârsta de  8-11 ani

Ce facem noi la acest atelier?

Prin joc: rezolvăm integrame

dezvoltăm vocabularul personal învăţând cuvinte noi

îmbunătăţim abilitatea de a căuta în dicţioanare

 

  • Atelierul de limba engleză

Îi invită pe copii la joc şi creativitate. Îi învaţă să comunice între ei şi să se joace alături de alţi copii.

Cine va putea participa?  Copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani

Cum se desfăşoară această activitate?

– Participăm la jocuri de tot felul

–  Ascultăm cântece şi poveşti în limba engleză ideale pentru îmbogăţirea vocabularului

–  Prin activităţi distractive, lecţiile sunt interactive, sociabileşi te ajută să înveţi, să comunici în limba engleză.

 

  • Atelierul  Artă, Fantezie şi Îndemânare

Se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 15 ani

Descriere activitate:

În cadrul acestui atelier de vacanţă participanţii vor realiza cusături cu motive naţionale pe materiale textile, aplicate pe mici obiecte (semne de carte, hăinuţe pentru păpuşi, pernuţe ornamentale, trăistuţe etc.)

Copiii vor primi informaţii despre păstrarea tradiţiilor strămoşeşti şi promovarea folclorului local, prin exerciţii de tehnică şi îmndemânare artistică

Activitatea este împletită cu lecturarea, de către participanţi şi bibliotecarii îndrumători, a unor documente din colecţiile bibliotecii cu subiecte de etnografie şi folclor românesc.

Atelierul se va finaliza printr-o expoziţie cu obiecte realizate.

 

  • Atelierul de limbă germană

Sloganul atelierului „În vacanţa asta înveţi doar pentru tine nu şi pentru note!”

Se adresesază elevilor din ciclul gimnazial şi liceal

Atelierul îşi propune să provoace curiozitatea şi dorinţa învăţării acestei limbi străine. Cei care vin pentru prima dată la acest atelier (începătorii) învaţă noţiuni simple de vocabular şi gramatică, iar cei care au mai frecventat atelierul în anii precedenţi (avansaţii), pornind de la proiecţiile unor imagini cu mesaj şi a unor filmuleţe în limba germană învaţă cuvinte noi şi noţiuni gramaticale mai complexe. Pronunţia şi conversaţia în limba germană vor fi elementele asupra cărora vom insista la fiecare oră de curs pentru fixarea noilor noţiuni lingvistice

 

  • Atelierul de șah

Se adresează copiilor între 6 și 12 ani

Dezvoltă imaginația, spiritual de competiție și de fair-play al copiilor și îi familiarizează cu regulile jocului de șah. Începătorii vor face cunoștință cu principiile jocului, în timp ce copiii care frecventează de mai mult timp atelierul vor rezolva probleme și vor studia partied celebre

 

  • Atelierul de limbă franceză

 Pentru adolescenți între 14 și 19 ani

În cadrul atelierului veți putea urma cursuri de limbă franceză standard. Se urmărește dezvoltarea celor 5 competențe fundamentale: înțelegerea limbii vorbite, exprimarea orală, înțelegerea limbii scrise, redactarea corectă a unui text scris, interacțiunea în conversație în scopul folosirii active a limbii în situații concrete.

 

  • Atelierul de povești

 Se adresează copiilior între 3 și 7 ani.

Atelierul vine în sprijinul preșcolarului, făcându-I trecerea de la grădiniță la școală mai ușoară, mai plăcută, formându-l treptat ca utilizator de bibliotecă, păentru a percepe biblioteca nu doar ca pe un spațiu de studio, ci și ca pe unul de recreere. Lecturarea unor povești cu trimitere la încrederea în forțele proprii, perseverență, relații de grup, dar și jocurile de pronunție corectă, de dezvoltare a vocabularului sau de comunicare vor face deliciul micuților participanți.

 

 

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente