Image Alt

Duelul cărților: ”Mândrie și prejudecată”: Jane Austen vs. ”La răscruce de vânturi”: Emily Bronte

Duelul cărților: ”Mândrie și prejudecată”: Jane Austen vs. ”La răscruce de vânturi”: Emily Bronte

”Mândrie și prejudecată” – Jane Austen
vs.
”La răscruce de vânturi” – Emily Bronte
Care este preferata voastră?

Ambele sunt romane de dragoste, semnate de scriitoare engleze, care au traversat timpul și au rămas în inimile multor cititori. 
 
Jane Austen a fost o romancieră engleză din perioada romantică pre-victoriană. A devenit cea mai veritabilă scriitoare a epocii sale, cu o influență deosebită asupra cititorilor săi, chiar dacă în timpul vieții nu a avut prea mult succes. Informația biografică despre Jane Austen este extrem de rară pentru că doar o parte dintre scrisorile personale și de familie s-au păstrat. A murit în anul 1817, în timp ce lucra la un roman.
 
Emily Jane Bronte a fost romancieră și poetă engleză. Romanul ei cel mai cunoscut este ”La răscruce de vînturi”. A publicat sub pseudonimul Ellis Bel. După moarta sa, Charlotte, sora ei, a editat manuscrisul romanului ”La răscruce de vânturi” și a aranjat ca versiunea editată să fie cu numele său adevărat. A murit bolnavă de tuberculoză, după o răceală puternică, netratată.
 
Cartea ”Mândrie și prejudecată” este al doilea roman al lui Jane Austen. A fost considerat unul din cele mai bune romane din lume. Este o carte plină de suspans care arată ce ușoare pot fi aparențele.
 
”La răscruce de vânturi” este romanul uluitor al lui Emily Bronte, o adevărată capodoperă a literaturii universale. Este povestea de dragoste dintre doi tineri, sortiți ca toată lumea să fie împotriva lor. Romanul, care a fost și ecranizat, se încheie într-o notă de optimism și speranță.
Vă invităm să dați like și paginii noastre de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Program cu publicul Sediul central: Secțiile de împrumut și salile de lectură: Luni-Vineri – 9-17 Secția de Internet: Luni-Vineri: 8-16 Ludoteca: Luni-Vineri: 10-17 Sâmbăta și Duminica: Închis Filiala „Cosânzeana”: Luni-Vineri: 8-16 Sâmbăta și Duminica: Închis

Sediul central: B-dul Oituz 13A - Onești
Filiala Cosânzeana: B-dul Republicii 43 - Onești
(Parterul Școlii Gimnaziale George Călinescu, Corp B)

Telefoane:
Secretariat 0234 312202
Director 0234 324099
Filiala Cosânzeana 0234 317327

Persoane de contact
Ionuț Tenie - Director
Doina Bruma - Șef serviciu Relatii cu publicul, catalogare documente